Treće izdanje Sajma PRAVO DOBA

Na Zagrebačkom velesajmu je od 18. do 20. svibnja, već treću godinu zaredom, održan sajam PRAVO DOBA.

Posjećenost je bila jako dobra, a posjetitelji su mogli uživati u zabavno-rekreativnom programu, pratiti plesne nastupe svojih sugrađana ili pak sudjelovati u brojnim radionicama i naučiti kako isplesti košare od novinskog papira ili izraditi cvjetne kugle i čestitke, a svoj kreativni talent pokazali su i na radionici slikanja.

Održana su brojna predavanja o korištenju lijekova i dodataka prehrani, govorilo se o razlici između ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju te o važnosti ranog otkrivanja, prevencije i liječenja šećerne bolesti, a za naše starije sugrađane organizirane su i panel rasprave na kojima su se obrađivale zanimljive teme poput odnosa odrasle djece i starijih roditelja te srebrne ekonomije. Govorilo se i o prepoznavanju i prevenciji nasilja nad starijim osobama, a Zaklada Zajednički put predstavila je prijevod Priručnika za samozagovaranje starijih osoba koji je objavila AGE Platform Europe, skrećući na taj način pažnju na važnost zaštite prava starijih osoba, kao i njihovog osnaživanja i aktivacije. Zainteresiranost je bila velika, kako stručnjaka u tom polju, tako i samih umirovljenika, što pokazuje da naši umirovljenici žele saznati više o tome kako zagovarati svoja prava.

U izlagačkom dijelu sajma posjetitelji su mogli vidjeti ponudu raznih tvrtki i ustanova koje su predstavile svoje proizvode i usluge namijenjene starijoj populaciji, kao i uživati u masaži ili manikuri, a oni željni fizičke aktivnosti i ljubitelji nordijskog hodanja na Velesajam su došli s Bundeka.

Sajam je s ovogodišnjim trećim izdanjem potvrdio da je postao nezaobilazna manifestacija na Zagrebačkom velesajmu te se veselimo ponovnom okupljanju iduće godine!

June 1, 2017

Ostali projekti