PUBLIKACIJE

OSNOVE RADA NA RAČUNALU - PRIRUČNIK ZA SUPERSENIORE

Zaklada Zajednički put kontinuirano od 2009. godine pomoću različitih programa i aktivnosti podiže kvalitetu života starijih osoba na području Grada Zagreba. U istraživanju o pravima starijih osoba koje je Zaklada realizirala tijekom 2013. godine, čak 89 % ispitanika smatra da društvo starijim osobama treba osigurati uvijete za stjecanje novih znanja i vještina. Najveći broj starijih osoba drži da su im najpotrebnija informatička i tehnološka znanja jer će pomoću toga ostati uključeni u suvremena društvena zbivanja, lakše dolaziti do novih informacija i znanja te ostati povezani s obitelji.

Slijedeći potrebe i interese starijih osoba, Zaklada Zajednički put pokrenula je grupne i individualne radionice učenja korištenja osobnog računala, pametnog telefona i tableta.

„Lockdown“ i razne epidemiološke mjere donesene s ciljem sprječavanja širenje virusa COVID-19 pred Zakladin rad i učenje starijih osoba postavile su velike izazove. Te izazove pokušali smo riješiti osmišljavanjem edukativnog video materijala koji je dostupan na Youtube kanalu Superseniori –Zaklada Zajednički put. Uz to, izradili smo i priručnike za Superseniore o osonovama rada na računalu i pametnom telefonu. Video materijal i priručnici čine set nastavnih cjelina za samostalno učenje prilagođeno starijim osobama i predstavljaju nastavak provođenja sustavne online edukacije koja je besplatna i lako dostupna starijim osobama.

Želimo Vam puno uspjeha u učenju!

Klikom na link preuzmite Osnove rada na racunalu - Prirucnik za Superseniore

Video lekcije pratite na: Superseniori - Zaklada Zajednički put