Zajednica stambenih jedinica Zaklade Zajednički put

Zaklada Zajednički put tijekom 2012. godine proširila je svoju djelatnost na pružanje usluge stanovanja u Zajednici stambenih jedinica na zagrebačkom Jarunu. Zajednica je osmišljena s ciljem pružanja kvalitetnog i sigurnog smještaja starijim osobama i osiguravanja uvjeta u kojima starije osobe mogu aktivno i dostojanstveno živjeti starost.

Zajednica stambenih jedinica sastoji se od četiri zasebna, suvremeno opremljena dvokrevetna apartmana koji su namijenjeni neovisnom življenju starijih osoba koje žele zadržati samostalan i aktivan životnistil i nakon 65. godine te živjeti u društvu sa svojim vršnjacima. Zajednica se nalazi naadresi Hrgovići 93, neposredno pored Jarunskog jezera i u blizini javnog prijevoza i niza pratećih rekreacijskih sadržaja.

U sklopu Zajednice stambenih jedinica djeluje i Senior centar Zaklade Zajednički put koji svakodnevno, od jutarnjih do večernjih sati, nudi brojne besplatne aktivnosti i radionice na kojima starije osobe mog ustjecati nova znanja i vještine. Aktivnosti Senior centra na raspolaganju su i korisnicima stambenih jedinica.Osim toga, korisnicima su svaki dan dostupni stručni djelatnici: socijalni radnik i koordinator aktivnosti u Senior centru, čime je osigurana usluga pomoći svakom korisniku Zajednice stambenih jedinica.

Ovaj oblik ponude smještaja i brige o starijim osobama predstavlja alternativu smještaju u domove za starije osobe i zajedničko je nastojanje Zaklade Zajednički put i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom da starijim osobama Grada Zagreba osiguraju životne uvjete koji će im omogućiti da što dulje i kvalitetnije žive kao samostalne, nezavisne i aktivne osobe uz osigurano sigurno okruženje i konkretne usluge i pogodnosti prilagođene potrebama starijih osoba.

Cijena najma pojedinog apartmana i kvadratura prostora

Cijena boravka u Zajednici stambenih jedinica je osnovna te uključuje usluge smještaja i korištenja aktivnosti i sadržaja u Senior centru. Režijski troškovi nisu uključeni u osnovnu cijenu.

Troškovi dopunskih usluga poput čišćenja, osobne njege, dostave hrane,kao i ostalih uslužnih servisa nisu obračunati u osnovnu cijenu i plaćaju se prema individualnim potrebama stanara. Usluga organizacije takvih servisa može se ostvariti uz pomoć stručnih djelatnika Zaklade bez naknade.

Troškovi smještaja u Ateljeu 3 (47,84 m²) i Ateljeu 4 (48,17 m²) iznose 1.900,00 kn,

a u Ateljeu 2 (40,91 m²) i Ateljeu 5 (39,60 m²) iznose 1.600,00 kn.

 

Dokumentacija potrebna za prijavu u Zajednicu stambenihjedinica Zaklade Zajednički put

Zahtjev za smještaj

Preslika rodnog lista

Preslika domovnice

Preslika važnije medicinske dokumentacije

Uvjerenje o prebivalištu, odnosno boravištu (ne starije od šest mjeseci)

Liječnička potvrda za prijem u Zajednicu stambenih jedinica

Preslika osobne iskaznice

Preslika zdravstvene iskaznice

Preslika zadnjeg odreska od mirovine

Izjava o plaćanju razlike u cijeni smještaja, ovjerena kod javnog bilježnika (donijeti kod potpisivanja ugovora)